• image
  • image
  • image

Four Bones Quartet

 

fourbonesA Four Bones Quartet 2002-ben alakult, Zeneakadémiát végzett tagjai igazi elkötelezettjei elegáns és különleges hangszerüknek. Az ifjú harsonaművészek kiemelkedő zenei érzéke mellett nyitottságuk teszi az együttest izgalmassá, hiszen repertoárjuk széles skálán mozog: a korai reneszánsztól egészen a 21. századi kortárs zenéig, a klasszikus melódiáktól a könnyed ritmusokon át a jazz világáig. Megalakulásuk óta számos zenei rendezvényen és fesztiválon léptek fel sikerrel itthon és világszerte, így méltán váltak nemzetközileg elismert formációvá.

Rendszeresen játszanak a Múzeumok Éjszakája programjain, a Sziget Fesztiválon, a Múzeumok Majálisán, a Plein Art Kortárs Művészeti Fesztiválon és a Söndörgő Fesztiválon, de hallhattuk őket a Művészetek Palotájában, a Zeneakadémia Nagytermében, a Ludwig Múzeumban, a Szépművészeti Múzeumban vagy a Francia Intézetben is. Külföldi koncertjeik során eljutottak többek között Ausztriába, az Egyesült Királyságba, Dániába,  Romániába és Németországba.

fourbonesA zenekar sokoldalúságáról tett tanúbizonyságot, amikor 2007 júniusában olyan, több művészeti ágat felölelő produkciót mutatott be a Művészetek Palotájában, amellyel a megszokottól teljesen eltérő, új műfajt teremtettek. Mindez olyan elismert alkotók közreműködésével valósult meg, mint Nagy János (Erkel-díjas zeneszerző-zongorista), aki egyben a darab szerzője is (Impressziók), Palya Bea énekesnő, Karafiáth Orsolya költőnő és Kovács Tamás „Tobzi” ütőhangszeres művész. Az együttes az utóbbi időben Four Bones Jazz Combo formációként is bemutatkozott több jelentős koncertteremben, így neves jazz fesztiválokra kapott meghívást olyan nagyszerű zenészek társaságában, mint a kiváló hangú Gereben Zita énekesnő. 2009-ben Bulgáriában jártak a szófiai Nemzeti Kultúrpalotai Újévi Zenei Fesztivál zárókoncertje, valamint a helyi Magyar Kulturális Intézet fennállásának 60. évfordulója alkalmából. Ugyanazon év áprilisában Kínába látogattak hat koncertből álló turné keretében, mely a magyar-kínai diplomáciai kapcsolatok fennállásának 60. évfordulója alkalmából rendezett kulturális programsorozat szerves részét képezte. 2010 áprilisában Dortmundban a Scene Ungarn fesztiválon képviselték Magyarországot a Kulturális Év kapcsán, ahol több sikeres koncertet adtak Nagy János jazz zongorista közreműködésével.”

2011 szeptemberében jelent meg nagylemezük ”crossroads” címmel. Kiváló magyar zeneszerzők műveit mutatja be, melyek kifejezetten az együttes számára íródtak a tangótól egészen a crossoveren át népies, jazzes elemekkel tűzdelve egy kicsit másképpen megközelítve a kortárs zenét.

Hírlevél

Keresés