• image
  • image
  • image

Four Fathers

 

Az együttes

  • BOROS SÁNDOR – Sanyi: tenor, szájkürt, taps, fütty, ováció
  • MUKLI GYULA – Gyula: tenor, szájzongora, torokgitár, fogcintányér
  • BATKI LÁSZLÓ – Laci: bariton, szájcselló, ajakszaxofon, nyelvdob
  • FRECH’ ZOLTÁN – Zoli: basszus, szájbőgő, pofatuba, garatharsona

 

ELŐZMÉNYEK

Együttesünk, a Four Fathers Énekegyüttes 1995. őszén alakult. A capella, azaz hangszeres kíséret nélkül énekelünk. Először csak a magunk és kollégáink gyönyörűségére énekelgettünk, majd miután láttuk, hogy amit csinálunk, másoknak is tetszik, kiléptünk a nagyközönség elé.

Mind a négyen képzett zenészek vagyunk: Sanyi eredetileg nagybőgő, Gyula hegedű, Laci pedig zongora-korrepetítor tanszakon végzett. Zoli a színészmesterségbe is belekóstolt. Évekig együtt énekeltünk a Honvéd Férfikarban, Laci és Zoli ma is ennek a kórusnak a tagjai. 2002-ben Sanyi és Gyula átigazoltak a Nemzeti Énekkarba, amelyet jelenleg is erősbítenek.
REPERTOÁR

Repertoárunkon kedvenceink szerepelnek: a 20-as, 30-as évek amerikai zenéje, az ún. „Barbershop Style”, világslágerek, magyar slágerek feldolgozásai, spirituálék.

Az elmúlt években számos kiváló magyar zenekarral léptünk már színpadra, többek között a Benkó Dixieland Banddel, a Tea együttessel, a szegedi Storyville Dixieland Banddel, a Miskolci Dixieland Banddel, valamint az Old Boys együttessel a Petőfi Csarnokban rendezett Elvis-emlékesten. Felléptünk már több budapesti, illetve vidéki klubban.

Jelenleg havonta egy alkalommal a fóti Oxygén Klub Íz-koncertek rendezvényeinek vendégei vagyunk.

Sok meghívást kapunk fesztiválokra (Miskolci Dixie Fesztivál, Salgótarjáni Dixie Fesztivál, Pécsi Jazz Fesztivál, Egri Tavaszi Fesztivál, Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében Operett Gála a Madách színházban) és több televíziós produkcióban is szerepeltünk már (Friderikusz Show, eMeRton díjkiosztó Gála, Osztálytalálkozó, Esti Showder, Heti Hetes, Évszakok, NévShowR).
LEMEZEK

Első CD lemezünk Four Fathers címmel 1997-ben jelent meg, második maxi lemezünket, a Boldog Karácsonyt!. 1998. Karácsonyára kedves ajándékul szántuk barátainknak, rajongóinknak. Harmadik lemezünk 1999. decemberében jelent meg, ez volt a Barbershop Style. Következő CD-nk, a Hang-Lemez 2001. novemberében jelent meg, ezt követte decemberben a Karácsonyi Hangok című maxi CD, és 2005. júniusában pedig az Ősbemutató. Ezen a lemezen az Ősöket, elődöket idézzük: a Golden Gate, a Mills Brothers, a Comedian Harmonists dalai mellett felkerültek a korongra olyan dalok is, amelyek az elmúlt néhány év koncertjein a közönség kedvencei lettek.

Énekeltünk még Zámbó Jimmy, Fenyő Miklós, Gerendás Péter lemezein.

Izgalmas zenei kirándulásként jelent meg 2000. decemberében Az idők jele című rockoratórium, melyben szólistaként is bemutatkoznak az együttes tagjai.
MÉRFÖLDKÖVEK

Néhány, számunkra fontos mérföldkő szakmai életünkből:

2001. március 30-án „Az év énekegyüttese” kategóriában megkaptuk az eMeRton-díjat.

2001. december 25-én nagysikerű lemezbemutató koncerttel léptünk a közönség elé a Budapesti Kongresszusi Központban.

2002. novemberében a Világok Meséi I. – Ír népmesék című lemezen közreműködtünk.

2002 – 2003-ban több alkalommal jártunk a Vajdaság nagy városaiban (Szabadka, Újvidék, Versec), ahol operagálák közreműködőiként vihettünk sajátos színt a műsorba.

2002. tavaszától rendszeresen fellépünk a Benkó Dixieland Banddel. Jazztörténeti koncertsorozatuk anyaga minden évben megjelenik CD-n és VHS kazettán.

2005. június 19-én a budapesti Művészetek Palotája Fesztivál Színház termében tartottuk az Ősbemutató CD lemezbemutató koncertjét – nagy sikerrel. 2006. június 18-án ugyanitt „Four Fathers – …ahogy még soha!…” címmel léptünk ismét a közönség elé Gerendás Péterrel, az ECHO vonósnégyessel és a Budapest Jazz Orchestrával. 2007. június 17-én Apák napja alkalmából énekeltünk újra a MüPá-ban.

www.fourfathers.hu

 

Hírlevél

Keresés